megasynth-live9.jpg

Inhoud Lespakket

Hieronder vindt je meer info over de 9 lesmodules uit het cursuspakket.

Les 1 Ableton Basics

De Basis van Ableton Live

Bij deze les starten we met de werkingsprincipes van deze creatieve sequencer. Het hele programma wordt stap-voor-stap doorgenomen waarbij glashelder alle mogelijkheden de revue zullen passeren. De instellingen, de audio effecten en de instrumenten van Ableton worden geintroduceerd en komen in een latere les uitgebreid terug. Het laatste uur van deze les wordt gebruikt om al stap-voor-stap een muziekstuk te creeren. Verder een introductie van de Simpler, Sampler en natuurlijk de virtuele synthesizers van Ableton zoals de Collision, Electric, Tension en Analog. Zoals je zult horen bevat deze software alles om volwaardige, professioneel klinkende tracks te maken. De snelheid en de gebruikersvriendelijkheid zijn belangrijke redenen waarom Ableton Live in de moderne muziekstijlen de nummer 1 sequencer is geworden.

Les 3 Drumprogramming 2

mastering-ableton

Drumprogramming Advanced

In deze sessie gaan we de echte insider informatie geven om jouw drums naar het volgende level te brengen. Hierbij nemen we diverse plugins, dynamics en groove technieken onder de loep. Verder een uitleg van de meest gebruikte software tools op het gebied van audio mixage. Denk hierbij aan compressie, delay, reverb of unieke creatieve plugins om nieuwe creaties te maken met je sound.

Les 5 Songbuilding & Arrangement

Een idee omzetten in een verhaal...

Arrangeren is een van de meest onderschatte items bij het maken van een productie. Het heeft een enorme invloed op de impact en sound van jouw productie. Met arrangeren is het veel makkelijker om een orginele sound te creeren als met mixen. Hier kun je dus flinke winst behalen t.o.v. de concurrentie aangezien dit een onderbelicht maar cruciaal aspect is bij het maken van een productie. Tevens is een goed gearrangeerde track veel makkelijker en beter te mixen dan een track, waarbij over dit aspect niet is nagedacht. De verdeling van frequenties en de balans is dan al voor een groot deel tot stand gekomen bij het arrangeren. Indien dit niet juist is gedaan zal de mix een waar gevecht worden, om nog een professionele sound neer te zetten. .

Les 7 Mixing & Processing

substractive software synthesizer

Mixbalans? Dynamiek?

Gefrustreerd omdat jouw mixen nooit zo klinken als je in je hoofd had? Deze les komt je te hulp, met alle insider mixtechnieken. Mits je bereid bent om te oefenen met de technieken die je tijdens deze les aangereikt krijgt, zullen je producties steeds professioneler gaan klinken. Mixen is niet een eenvoudig trucje maar een muzikaal samenspel van diverse technieken.

Les 9 Mastering

substractive software synthesizer

De laatse fase van je productie...

Voor het grote publiek jouw mix hoort, moet hij eerst gemastered worden. Dit is de laatste check en oppoetsbeurt en hier kan nog heel veel gewonnen worden. Mastering is echter voor de meesten omgeven met een waas van mysterie. Wij doen tijdens deze sessie exact alle technieken uit de doeken om jouw productie te maximaliseren! Een belangrijke les, want mastering wordt slechts door weinigen beheerst. Helaas is het geen uitzondering, dat je jouw mix van de mastering studio terugkrijgt, die i.p.v. beter eerder minder goed is gaan klinken! Houdt tot het laatste stadium zelf de controle door je tracks zelf te masteren met de technieken die we je bij deze les leren.

Les 2 Drumprogramming

Hoe creeer je nou eigenlijk vette en groovende drums?

Je productie zal niet zijn maximale potentieel kunnen bereiken zonder een professioneel klinkende drumbeat. Alles over drumpatronen, ritme's, layering, drumsynthese, drumtuning en meer. Verder speciale trucs zoals groove quantizing, sidechaining technieken, mixtechnieken voor beats en vele andere noodzakelijke items. Na deze les ben je klaar om helemaal los gaan op je eigen idee├źn en sounds.

Les 4 Plugins & Automation

compression plugins

Duizenden plugins! Wat zijn de toppers, welke gebruik je, en in welke situatie?

In deze sessie gaan we de beste plugins onder de loep nemen. Gelijk krijg je hierbij al flink wat mixtechniek en trucs mee, om je audioleven naar een hoger plan te brengen. Denk hierbij aan de beste plugins voor compressie, delay, reverb, etc. en vooral aan unieke creatieve plugins om nieuwe creaties te maken met je sound.

Les 6 Synthese & Sounddesign

substractive software synthesizer

Leer je eigen sound ontwikkelen...

Bij deze les maken we je vertrouwd met de omgang van synthesizers en samplers. Naast een diepgaande uitleg van alle parameters en technieken op het gebied van sampling en synthese is er ook een uitgebreide handout bij deze sessie, zodat je ook thuis alles nog eens rustig kunt doornemen. Het goed om kunnen gaan met synthesizers is van essentieel belang omdat dit de kortste weg is naar de sound die je in je hoofd hebt: een eigen geluid is cruciaal wil je opvallen en succes boeken. Het goed om kunnen gaan met synthesizers is van essentieel belang en goed te leren, omdat alle synthesizers in principe gelijke parameters hebben.

Les 8 Live performance

Ableton Live sessionview

Maak je song klaar voor live performance...

Ableton heet niet voor niets Ableton LIVE. Bij deze les leren we je, hoe je op het podium Ableton Live effectief kan toepassen en jouw publiek verbazen. Ableton munt uit in real-time arrangeren, zodat je direct met de muziek je gevoel kan volgen. We laten je stap-voor-stap de setup en alle tricks laten zien